Sporttherapie

Op 23 april 2023 heb ik de opleiding sporttherapie afgerond. Hierdoor heb ik veel inzicht en vaardigheden mogen krijgen over a-specifieke klachten. 

 

Wat is een sporttherapeut?

Een sporttherapeut heeft kennis over aspecifieke klachten (zoals ontstekingsreacties/overbelasting en “klachten” waar medisch geen oorzaak voor is). Hier kan een sporttherapeut een behandeltraject voor maken en ook behandelen.

Behandeling bestaat uit: gesprekken en “hands-on” behandelingen zoals bindweefselmassages, triggerpoint, mobilisaties en sportmassages.

Ook onderhoud of weghalen/verlichten van klachten die ontstaan door overmatig stress en (verkeerde) houding. Denk aan schouder/nek klachten, hoofdpijnen en lage rugklachten.

Werkwijze

Therapie is een traject wat ontworpen wordt rondom jouw klachten. Daarom vindt er eerst een uitgebreide intake plaats. Deze duurt 60 minuten waarin we proberen samen het plaatje compleet te krijgen. Van daaruit ga ik aan de slag om voor jouw een traject te maken die aansluit bij jouw behoeften en klachten met als doel om weer klachtvrij te zijn. 

Jouw traject kan bestaan uit verschillende technieken zoals bindweefselmassage, klassieke massage, triggerpointtechnieken en mobilisaties. Ook kan het zijn dat ik oefeningen mee geef om thuis te doen. 

 

Wil je weer pijnvrij zijn?

Wacht dan niet langer!