Sportmassage en specialisaties

Voor elk niveau

Een sportmassage kan vele voordelen bieden.

Voor sporters kan een sportmassage helpen bij het verbeteren van de prestaties, het verminderen van spierpijn en het voorkomen van blessures. Voor niet-sporters kan een sportmassage ook uitkomst bieden, bijvoorbeeld om stress te verminderen, de bloedcirculatie te bevorderen, en algemeen welzijn te verbeteren.

Mijn massages zijn afgestemd op jou en kunnen variëren van intensieve massages tot ontspannende technieken, afhankelijk van jouw wensen en behoeften. 

Sporttherapeut

Naast sportmasseur ben ik ook sporttherapeut. Hierdoor heb ik extra kennis en kunde in huis. De standaard massage-technieken worden aangevuld met extra technieken zoals fascia-stretch, bindweefselmassage (zowel manueel als cupping), mobilisaties, triggerpoint-technieken en dry needling. Soms maak de behandeling af met medical taping. 

Welke technieken ik gebruik is afhankelijk van jouw doel en zal altijd in overleg zijn. 

Als sporttherapeut ben ik ook bevoegd om te behandelen bij blessures zoals tenniselleboog of de gevolgen van een hernia. Maar ook als er sprake is van restklachten of chronisch pijn ben je bij mij op het juiste adres. 

Dry Needling

Met dunne naalden wordt een  triggerpoint aangeprikt. Door het triggerpoint direct aan te prikken, wordt de spier snel en langdurig ontspannen, waardoor pijn verlicht wordt en de bewegingsvrijheid verbetert. 

Deze techniek kan effectief zijn voor verschillende klachten, zoals rug- en nekpijn, hoofdpijn, tenniselleboog, carpaal tunnelsyndroom, en andere spiergerelateerde problemen.

Medical taping

Medical taping is een methode waarbij elastische tape op specifieke manieren op het lichaam wordt aangebracht om verschillende klachten te behandelen en te ondersteunen.

Deze tape kan helpen bij het verminderen van pijn, het verbeteren van de bloed- en lymfecirculatie, het ondersteunen van gewrichten en spieren, en het bevorderen van de natuurlijke genezingsprocessen van het lichaam. Medical taping kan effectief zijn bij een breed scala aan klachten, zoals spierblessures, gewrichtspijn, houdingsproblemen, en zelfs bij hoofdpijn, hooikoorts en menstruatiepijn.

Het grote voordeel van medical taping is dat het een non-invasieve en veilige behandelmethode is, die kan worden toegepast in combinatie met andere therapieën en behandelingen. Het biedt directe verlichting en ondersteuning, waardoor cliënten snel weer actief kunnen worden.